32-007 Zabierzów Bocheński

Wola Batorska 597

Tel: (12) 281-63-80

Przedszkole Samorządowe
w Woli Batorskiej

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS

 

           Poniedziałek  19.11. 18r.     

  • Zupa mleczna (mleko 3.5%), z płatkami  ryżowymi, herbata z cytryną, chleb graham (m. pszenna, m. żytnia, otręby)  - z masłem 83%  pasta z szynki z chrzanem i szczypiorkiem,  dżem ananasowy niskosłodzony
  • II -Śniad. –  Suszone kostki jabłka Crispy natural
  • Barszcz czerwony /seler/  z ziem, i jajkiem zabielany śmietaną 18% z pietruszką zieloną, spaghetti carbonare /m, pszenna, m, żytnia/ z boczkiem, warzywami i serem parmezanem, mix sałat z roszponką, rucolą z oliwkami i serem feta, kompot z truskawek, jabłek, kwiatu hibiskusa
  • Bułka grahamka (m, pszenna, m, żytnia, otręby) z masłem, kiełbasa  wiejska, papryka czerwona, herbata  z kwiatu bzu z laską cynamonu, goździkami i miodem pszczelim wielokwiatowym, owoc granata

 

           Wtorek  20.11. 18r.    

  • Zupa mleczna (mleko 3,5%),  z płatkami owsianymi, herbata z sokiem malinowym 100%, chleb słonecznikowy (m. pszenna m. żytnia, ziarna słonecznika) z masłem 83% tł,  szynka  konserwowa, jajko gotowane, avocado, pomidor, dżem truskawkowy niskosłodzony
  • II -Śniad. –  Gruszki, ziarna słonecznika
  • Zupa (seler) grzybowa z łazankami /m, pszenna, m, żytnia,/ zabielana śmietaną z pietruszką zieloną, ziem, z masłem i koperkiem, polędwiczki wieprzowe duszone w sosie pomidorowym,  surówka colesław, kompot z truskawek, jabłek, aronii
  • Chałka /m, pszenna, m, żytnia/ z masłem, konfitura wiśniowa, jogurt naturalny z truskawkami /wyrób własny/ 

 

 Środa  21.11. 18r.  

  • Zupa mleczna (mleko 3.5%) z płatkami  Chirios, chleb graham (m. pszenna, m. żytnia, otręby)  z masłem 83% tł,  serek Kozi, filet z Bobrownik, ogórek zielony, dżem ananasowy niskosłodzony
  • II – Śniad. – Melon, orzechy włoskie
  • Krupnik  (seler)  zabielany śmietaną 18% z  pietruszką zieloną,  zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą , boczkiem i warzywami, kompot z truskawek,  jabłek i kwiatu hibiskusa
  • Kanapka /m, pszenna, m, żytnia/ z masłem, pasztet pieczony z królika, ogórek kiszony, sok dr. Vitt multiwitamina, ananas

 

            Czwartek   22.11.18r.     

  • Czekolada na gorąco (mleko 3.5%) chleb graham (m. pszenna, m. żytnia, otręby)  z masłem 83% tł,  sałatka z szynki, ananasa, selera, jajka, kukurydzy, pora, dżem ananasowy niskosłodzony
  • II – Śniad. – Winogrono
  • Zupa /seler/ ogonowa z ziem, zabielana śmietaną z pietruszką zieloną, gulasz wieprzowy z kaszą jaglaną, sałatka szwedzka,  kompot z jabłek, śliwek truskawek, kwiatu hibiskusa
  • Deser bananowy,  /Bakuś, banany/

      Piątek 23.11.18

  • Kawa zbożowa z mlekiem 3,5%, herbata z sokiem z żurawiny, chleb żytni razowy (m. pszenna m. żytnia, otręby pszenne) z masłem 83%,  pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem, dżem z aronii
  • II – Śniad. -  Pomarańcze
  • Żurek /seler/ śląski z jajkiem, kiełbasą białą i ziem, zabielany śmietaną z pietruszką zieloną, kluski leniwe /m, pszenna, m, żytnia, jajka/  z masłem, cukrem trzcinowym, owoc khaki, kompot wieloowocowy
  • Pizza z szynką i serem żółtym, herbata z owoców leśnych / pizza będzie dowieziona na godz, 14/