32-007 Zabierzów Bocheński

Wola Batorska 597

Tel: (12) 281-63-80

Przedszkole Samorządowe
w Woli Batorskiej

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS

 

           Poniedziałek  15.10. 18r.     

  • Zupa mleczna (mleko 3.2%) z płatkami  owsianymi, chleb graham (m. pszenna, m. żytnia, otręby)  - z masłem 83% szynka tradycyjna, ogórek kiszony, dżem brzoskwiniowy niskosłodzony
  • II -Śniad. –  Crispy natural /kostki suszonego jabłka/
  • Krupnik /seler/  z ziem, zabielany śmietaną 12% z pietruszką zieloną,  ziem, z masłem,  jajko w sosie koperkowym, surówka z marchewki z jabłkiem, Kinder kanapka, kompot z truskawek, jabłek, kwiatu hibiskusa
  • Kanapka (m, pszenna, m, żytnia,) z masłem, kiełbasa wiejska, ser żółty tarty, rzodkiewka, sok z czarnej porzeczki

 

           Wtorek  16.10. 18r.    

  • Kakao Holenderskie (mleko 3,2%), herbata z sokiem malinowym 100%, chleb słonecznikowy (m. pszenna m. żytnia, ziarna słonecznika) z masłem 83% tł, sałatka wiosenna, szynka Juranda, dżem truskawkowy niskosłodzony
  • II -Śniad. –  Mango
  • Zupa (seler) gulaszowa z ziem, zabielana śmietaną z pietruszką zieloną, pierogi /m, pszenna, m, żytnia/ z serem, masłem, cukrem trzcinowym, banany, kompot z truskawek, jabłek, aronii
  • Chałka słodka /m, pszenna, m, żytnia, jajka/ z masłem, czeko-dżem brzoskwiniowy, mus owocowy

 

Środa  17.10. 18r.  

  • Zupa mleczna (mleko 3.2%) z płatkami  Kangus, chleb graham (m. pszenna, m. żytnia, otręby)  z masłem 83% tł,   bryndza /ser biały /  z pomidorem, ogórkiem, kiełbasa schabowa, dżem ananasowy niskosłodzony
  • II – Śniad. – Winogrono
  • Zupa (seler) pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną z  pietruszką zieloną, ziem, z masłem i koperkiem, udko z kurczaka pieczone, surówka colesław,  kompot z truskawek,  jabłek i kwiatu hibiskusa
  • Bułka grahamka z masłem, szynka konserwowa, papryka, lemoniada wiśniowa, kiwi

 

            Czwartek   18.10.18r.    

  • Kaszka manna na  /mleku 3,2 %/,  herbata z cytryną, chleb graham (m. pszenna, m. żytnia, otręby) z masłem 83%, jajko gotowane, kiełbasa lisiecka, rzodkiewka, dżem truskawkowy niskosłodzony
  • II – Śniad. –  Pomarańcze, ziarna słonecznika
  • Zupa /seler/ / grysikowa z pietruszką zieloną, ziem, ziem, z masłem i koperkiem, bitki wołowe w sosie własnym, buraczki czerwone zasmażane  kompot z truskawek, jabłka, aronii, śliwek
  • Deser bananowy z serkiem Danio i rodzynkami, chleb /m. pszenna, m. żytnia/  z masłem

      Piątek 19.10.18

  • Kawa zbożowa na mleku 3,2%, herbata z sokiem z żurawiny, chleb żytni razowy (m. pszenna m. żytnia) z masłem 83%,  pasta z żółtego sera ze szczypiorkiem, dżem z aronii
  • II – Śniad. -  Banany
  • Zupa /seler/grochowa z groszkiem ptysiowym /m, żytnia m, pszenna/ zabielana śmietaną z pietruszką zieloną, ziem, z masłem i koperkiem, polędwiczki z dorsza w panierce, surówka z kiszonej kapusty,  kompot wieloowocowy
  • Andrut z masą kajmakową i powidłem śliwkowym /wyrób własny/, jogurt zwierzak